2019. december 22., vasárnap

Ünnepi hírlevél és éves összefoglaló



     2019.12.22.

 
   Az év végéhez közeledve szeretném összefoglalni az idei évben elért eredményeket ahogy az előző évben is megtettem, igyekszem tartani a 2018-ban leírtak sorrendjét, így talán jobban átlátható a portfólióm és jómagam fejlődése.

    Az idei vásárlásaim szép eredményeket hoztak az éves osztalék bevételem 663$-ról  1014$-ra  növeltem, amit az előző évekhez hasonlóan  visszaforgattam  a még hatékonyabb növekedés érdekében. Jelen pillanatban 28 cég részvényeit tartom, ezek a cégek biztosítanak hónapról hónapra  passzív jövedelmet számomra.  A portfólióm januárban 16.500.$ -os értéket mutatott, most a hírlevél írásakor 26.735.$
    460 DB részvénnyel rendelkezem, a kezdő osztalék értékem  pedig elérte a 5,2% -ot a januári 4,9%-hoz képest. ( éves osztalék kifizetési érték)
 Az árfolyam nyereségem 16,7% ami most 3.825.$  (ez 2017 augusztustól értendő).
     A blog nézettsége átlépte a 70.000.-es látogatószámot (2018-ban ez 25.000.volt), mára 25 rendszeres olvasóm van. Egyre többen olvassák külföldön is például Amerikában, Oroszországban, Németországban de volt már fülöp-szigeteki és dubai olvasóm is.
      Aktív tagja vagyok az "osztalék hősök" csoportnak  ahol szintén követhető a portfólióm fejlődése és itt más osztalék befektetők eredményi is olvashatók akik a világ minden részéről jelen vannak.  Akit esetleg érdekel itt a link:  https://dividendstocks.cash/blog/income-heroes/
     Mint moderátor tevékenykedem  a Minden ami tőzsde,spekuláció és befektetés, Facebook-os csoportba. Itt szintén főként osztalék befektetéssel kapcsolatban írok, teszek fel cikkeket. Más csoporttagoktól szívesen olvasok és tájékozódom a tőzsdével és spekulációkkal kapcsolatban.
   Az osztaléknövelők csoportot (ahol adminisztrátorkén vagyok jelen)  kifejezetten az osztalék befektetés és az azokról felmerülő kérdések miatt hoztam létre a taglétszám több mint 825 fő.
   Idén két rendezvényen szerepelhettem mint vendégelőadó, ami igen nagy kihívás volt a számomra.
Az év elején volt olvasható az első velem készített interjú ahol összefoglaltam miért pont ezt a befektetési formát választottam.  https://stock.alinpro.com/interju/ 
   A Twitteren   jelenleg 26 követőm van.
   Instagramon 88 követő és 36 bejegyzésem van feltöltve amik főként a portfóliómban szereplő cégekről és magáról a portfólióról szólnak.
 Az Osztalék Császár  Facebook-os profilon 338 ismerős 198 követő található, itt a portfólióban szereplő cégek osztalék emeléseit szoktam megosztani és a bloggal kapcsolatos dolgokat. Akit érdekel a "portfólióm havi lebontásban mappában" követheti végig a befektetésem történetét képekben egészen a kezdetektől.




Így növekszik a portfólióm 2017 augusztusától.


      A következő évi TBSZ számlám a Random Capital-nál nyitom, ahogy ebben az évben is tettem és remélem hosszútávon kölcsönösen segíthetjük egymás munkáját. (Hazai viszonylatban a legkedvezőbb feltételekkel lehet náluk számlát nyitni és vásárolni is, az oldalsávból közvetlen elérhetőség található a céghez.)

   Az idei évet ezzel a hírlevéllel le is zárom.  Január 1- én folytatom az új "Vásárlásaim" hírlevéllel és jan 15-én pedig a Starbucks Corporation cikkemmel amit már majdnem befejeztem.




           Minden kedves olvasómnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog új évet kívánok!


...

4 megjegyzés:

  1. Hi OC! It looks great, the value of the Portfolio is growing steadily and with it the dividends too! Keep up the pace and let the snowball roll!

    Merry Christmas and Happy New Year!
    DH

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi. Thanks! I'm very happy that the snowball is rolling in here too, I hope I will have similarly nice results as you in a few years! I wish you a dividend-rich new year.

      Törlés
  2. Gratulálok az elért eredményekért! Mennyi külső tőkét teszel be havonta? Vagy ez mind osztalék növekmény?

    VálaszTörlés
  3. Szia! Köszönöm! Sajnos még havi 500-700$ befektetés kell, hogy tartani tudjam ezt a növekedési ütemet, mivel azonban az osztalékbevételeim is egyre magasabbak így egyre kevesebb saját tőkét kell majd befektetnem. Kb 20.000. $ volt az eddig befektetett összeg a többi az osztalék visszaforgatás,árfolyamnyereség,illetve devizaváltás eredménye.

    VálaszTörlés

Népszerű bejegyzések