2021. december 23., csütörtök

Ünnepi hírlevél és éves összefoglaló

    2021.12.23.


   A már megszokott módon és sorrendben összefoglalnám a 2021-es évem eredményeit és történéseit. A 2020-as COVID okozta árfolyam csökkenéseket illetve az osztalék kifizetésekkel járó problémákat (egy-egy cégnél) sikeresen kiheverte a piac ami a részvények árain szemmel láthatóan érezhető volt, a porfólióm értéke januártól augusztusig soha nem látott magasságokba emelkedett, 2020 decemberében 35.000.$-os célt tűztem ki erre az évre ez az érték jelenleg 44.000.$ feletti (több cég is jócskán túlárazott értékeket mutat ezekkel érdemes lesz vigyázni jövőre).

    Az éves osztalékbevételem 1.375. $-ról  1.656. $-ra növeltem amit idén is visszaforgattam a még hatékonyabb növekedés érdekében.







 Jelen pillanatban 40 cég részvényeit tartom, ezek a cégek biztosítanak hónapról hónapra  passzív jövedelmet számomra.  A portfólióm januárban 33.685. $ -os értéket mutatott, most a hírlevél írásakor 44.150.$ . Ebben az évben a portfóliómhoz adott tőke kb 4.000. $ volt.






Így növekszik a portfólióm 2017 augusztusától.



    598 DB részvénnyel rendelkezem, az induló osztalék hozamom  pedig 4,88%  a januári 4,9%-hoz képest. ( a csökkenés abból adódik, hogy az alacsonyabb induló osztalék hozamú részvényeket továbbra is  vásárolom a magasabb  osztalék emelés reményében).  

  Az árfolyam nyereségem 29,9% ami most 9.977.$  (ez 2017 augusztustól értendő).
     A blog nézettsége átlépte a 208.150.-es látogatószámot (2019-ben ez 75.000.volt), mára 35 rendszeres olvasóm van. A külföldi látogatóim száma Amerikában és Németországban a legnagyobb, eddig 89 országban olvasták el egy-egy bejegyzésem.

      Aktív tagja vagyok az "osztalék hősök" csoportnak  ahol szintén követhető a portfólióm fejlődése és itt más osztalék befektetők eredményi is olvashatók akik a világ minden részéről jelen vannak.  Akit esetleg érdekel itt a link:  
https://dividendstocks.cash/blog/income-heroes/

     Mint moderátor tevékenykedem  a Minden ami tőzsde,spekuláció és befektetés, Facebook-os csoportba. Itt szintén főként osztalék befektetéssel kapcsolatban írok, teszek fel cikkeket. Más csoporttagoktól szívesen olvasok és tájékozódom a tőzsdével és spekulációkkal kapcsolatban.

   Az osztaléknövelők csoportot (ahol adminisztrátorkén vagyok jelen)  kifejezetten az osztalék befektetés és az azokról felmerülő kérdések miatt hoztam létre a taglétszám több mint 2.600. fő.

   Tagja vagyok továbbá a Huntraders tőzsdei platformjának amely segít  tájékozódni a tőzsdével és különböző kereskedési formákkal kapcsolatban, mint mentor és szakértő segítem az osztalék alapú befektetés iránt érdeklődőket.  https://huntraders.com/hu

  Idén létrehoztam egy Youtube csatornát  https://www.youtube.com/channel/UCd1D5QgAnnJ6tksHvFIuUWA  ahol más  osztalékbefektetővel beszélgetek, illetve néhány velem készült videó is megtalálható. Külön  kiemelnék két nevet (az ő csatornájukat is érdemes követni) mindannyian komoly munkát fektetünk be abba, hogy Magyarországon is egyre több emberhez eljusson ez a befektetési forma és mások is hasonló eredményeket érjenek el úgy mint mi. 

      
             
                                       Petró István                                                                      Pap Zsolt

    https://www.youtube.com/c/PetróIstvánBefektetések            https://www.youtube.com/ZsoltPap          

              

  




   A Twitteren   jelenleg 60 követőm van.
   Instagramon 515 követő és 101 bejegyzésem van feltöltve amik főként a portfóliómban szereplő cégekről és magáról a portfólióról szólnak.
 Az Osztalék Császár  Facebook-os profilon 912 ismerős illetve 486 követő található, itt a portfólióban szereplő cégek osztalék emeléseit szoktam megosztani és a bloggal kapcsolatos dolgokat. Akit érdekel a "portfólióm havi lebontásban mappában" követheti végig a befektetésem történetét képekben egészen a kezdetektől.

      A következő évi TBSZ számlám a Random Capital-nál nyitom, ahogy ebben az évben is tettem és remélem hosszútávon kölcsönösen segíthetjük egymás munkáját. (Hazai viszonylatban a legkedvezőbb feltételekkel lehet náluk számlát nyitni és vásárolni is, az oldalsávból közvetlen elérhetőség található a céghez.)

  
   Az idei évet ezzel a hírlevéllel le is zárom.  Január 1- én folytatom az új "Vásárlásaim" hírlevéllel és január 15-én pedig a legújabb céget mutatom be a portfóliómból ami nem más mint a Lockheed Martin Corporation.




           Minden kedves olvasómnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és osztalékban gazdag új évet kívánok!


                                                                                                                          ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések