2021. június 1., kedd

2021.06.01. Vásárlásaim

   2021.06.01.


     A hónap elején az S&P 500 index új rekordokat ért el és 4.230. pont fölé is emelkedett. Az utóbbi időben a tech szektor és a növekedési részvények teljesítettek rosszabbul ami az én portfóliómat  abszolút nem befolyásolta, sőt új rekordot is hozott. Az osztalékbevételem meghaladta a 140 $-t valamint a portfólióm értéke átlépte a 41.000. $-t is, pedig a vásárlásaim nem vittem túlzásba inkább csak a beérkező osztalékaim fektettem be sikeresen. Az előző évhez képest ez a hónap a "vízválasztó" hiszen tavaly ilyenkor kezdődött pár cégnél az osztalékkifizetések felfüggesztése és az osztalékvágások is amik júniustól érezhetően lecsapódtak az osztalék bevételeimen ( azért kompenzálásként sok jó részvényt tudtam akkor megvenni  viszonylag olcsón) amit nem bántam meg azóta sem. A portfólióm mintapélda lehet azok számára akik még mindig nem hisznek ebben a befektetési formában. Tény, hogy nem egy-két hónap alatt nem lehet ilyen eredményeket elérni de aki belevág és türelmes az hasonló sikereket érhet el.

  PFE (Pfizer Inc.) a márciusi 33,5 $-os szintről szépen összeszedte magát a részvény mivel márciusban osztalékot emelt a 39 $ körüli áron tudtam megvenni az "egyet fizet hármat kap" akción belül ( két részvényt osztalék visszaforgatásból vásároltam). A COVID miatt ebben az évben még emelkedést várok a részvény árában a közel 4%-os osztalékbevétel ebben a piaci helyzetben nagyon jónak mondható a P/E értéke most 24 körüli szemben az elöző hónapi 30-as értékhez képest. Két jó hír a cégtől, az első, hogy most már az oltást engedélyezték a serdülők számára az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban pedig már folynak az engedélyeztetések  a szabályozó testületnél. A másik jó hír, hogy a Pfizer tudósai szerint az mRNS-technológia segítheti  a még hatékonyabb oltóanyagok létrehozását.

  ED (Consolidated Edison Inc.) sajnálom, hogy nem vásároltam többet március elején a 66 $-os áron ebből a részvényből, vigasztal picit a tudat, hogy akkor még 308 forintos áron váltottam dollárra a tőkém most pedig 295-ért tehettem ezt meg. Érdemes ezekre is figyelni ha valaki amerikai osztalékfizető részvényekbe fektet. A cég hasonló fundamentális értékeket mutat mint a Pfizer Inc. az induló osztalékhozam 3,9% a P/E értéke 24 és a Payout is 90%. A vállalat évek óta rendszeresen emeli az osztalékát akit érdekel a története  február 15-én  részletesen írtam róla. Igyekszik lépést tartani a fejlődéssel büszkén hirdeti a megújuló energiaforrások fontosságát valamint nyit a napenergia felé, amit otthoni és üzleti célokra is ajánl az ügyfelei részére.

  Végezetül egy pici újítás a rendszeres olvasóim számára. Többen jelezték, hogy egyes cégekről régen írtam és sokan nem akarnak  weboldalakat látogatni különböző adatokért ezért úgy döntöttem inkább a régebben bemutatott de stabilabb cégeket értékelem újra, más színnel jelölve az egy részvényre jutó osztalék érték és a vásárláskor felhasznált adatok táblázatot amit minden esetben én szerkesztek több osztalékos weboldalról összeollózva. Azok akik most vágnának bele egy osztalékportfólió építésébe a megszokott wikipediás formát is közzé teszem a könnyebb választás érdekében. Nem árulok el titkot de nálam  több cég is csak azért került be a portfóliómba mert olyan történelme van ami inspiráló lehet a befektetésre, valamint jobban átlátható, hogy fejlődött és miből tudott és tud ezután is egyáltalán osztalékot fizetni. Aki elkezd követni a facebook-os oldalamon az időben értesülhet az osztalék bejelentésekről, ex-date -ről.


           Osztalékbevétel:               O:   3,29 $
                                                   MAIN:   3,89 $
                                                            T:   34,84 $
                                                       OHI:   33,5 $
                                                         VZ:   13,8 $
                                                   ABBV:   37,7 $
                                                      CLX:   1,11 $
                                                     LOW:   1,20 $
                                                      CAT:    5,15 $
                                                  SBUX:    1,80 $
                                                       PG:     3,47 $

       

                Vásárlásaim:             ED:     2 DB    79,12 $  DB(áron)
                                                     PFE:    2 DB   39,75 $  DB(áron)    #
                                                     PFE:    1 DB   39,57 $  DB(áron)    

                                               

                                           


  Portfólió táblázat és Osztalékbevétel táblázatok frissítve.( Főoldalon megtalálod)









                                                                                                                  Változások:

                                                           A novemberi 133,4 $-os osztalékbevételem 143,3 $-ra növekedett.
                                                         

                                                                                                                                             


  "Bevételeim oszlopos elrendezésben diagram, éves lebontásban" így jobban összehasonlítható a bevételeim növekedése az évek múlásával.













...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések