2021. március 20., szombat

Stimulus csekk... mi lesz veled S&P500 ????

 

  2021.03.20.

  

     Többen kérdeztétek tőlem mi a véleményem a stimulus csekkekről és ennek hatásáról.

  Vágjunk is bele.. Joe Biden hétfőn bejelentette, hogy 1900 milliárd dollár értékű csekkeket osztanak szét Amerikában az elkövetkezendő 10 napban. Tehát így az amerikai állampolgárok többsége 1400 dollár egyszeri közvetlen juttatásban részesül, még a munkanélkülieknek további 300 dollár értékű segélyt osztanak ki. Az előzetes felmérések alapján a fiatalabb korosztály 18-24 évesek 40%-át, a 25-34 évesek 50%-át és a 35-54 közöttiek szintén 40%-át érinti a tőzsdére lépés lehetősége. Ennyien tervezik a részvények és a most oly divatos kriptodevizák vásárlását.




 Véleményem szerint ennek ismét felhajtó hatása lehet a tőzsdékre. Nem lennék meglepve ha az S&P500 index új csúcsokat érne el és akár átlépné a 4000 pontos szintet. A nagy kérdés viszont a következő, a beáramló tőke hová kerül majd? Sok fiatal kezdett kereskedni a gyors meggazdagodás miatt, a reddit és más hasonló közösségi oldalak hatására mindenféle tőzsdei tapasztalat nélkül (ezek közül kerülnek majd ki többen vesztesként ismét). A másik csoport a jellemzően 30-50-es korosztály akik már inkább céltudatosan fektetnek be és határozott elképzeléseik vannak és egy bevált befektetési/kereskedési stratégiával rendelkeznek és az alapján vásárolnak.

  Mi ezzel most a probléma? Az előző évben ilyenkor az S&P500 2500 értéken mozgott, éppen kezdte kiheverni a 2300-as mélypontot amit a COVID miatt szenvedett el.

 


Portfólióm: 2020.03.28.

 Én ekkor voltam a legboldogabb mert végre jó áron és "magas" induló osztalékhozammal tudtam a részvényeket vásárolni és ekkor találtam még több jó céget a portfólióm bővítéséhez. A helyzet most teljesen megváltozott a 36 cégből álló portfóliómból most csak maximum 3-4 cég ami még szóba jöhet vásárláskor, drágák lettek időközben néhol már 50-80-150% árfolyamnyereséget értem el (nem realizált!!!) tehát nem szeretném rontani az átlag bekerülési árat. 



Portfólióm:  2021.03.20.


  Mindenesetre kíváncsian várom mit hoz az elkövetkezendő egy-két hónap! Addig is "gyönyörködöm" a jelenlegi portfólióm értékében ( szerintem a reális ár 32.000. $ lenne) és várom az osztalék emeléseket amik most szemben a 2020-as évvel most nem maradnak el (márciusban hét cég jelentett be osztalék emelést a tizenhatból akik osztalékot fizettek). 




 Azok akik most szeretnének befektetni/kereskedni jól nézzék meg mibe teszik a pénzüket és gondolják végig érdemes-e kockáztatni egy-egy "hipeolt" részvény vásárlásakor.


                                                                                     ...  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések