2019. március 1., péntek

2019.03.01. Vásárlásaim





                2019.03.01.


   Ismét rengeteg változás történt ebben a hónapban a portfóliómban. Mivel az S&P500 index folytatta az emelkedését egyre nagyobb részvény drágulást eredményezve ezzel arra kényszerít, hogy csak 1-2 cég részvényei közül választhatok a vásárláskor, szemben az egy hónappal ezelőtti 11-13 hoz képest.
 Ezzel megnehezíti a portfólióm építését és új cégek keresésére ösztönöz, ami most még kb 4-5 új cég felvételét eredményezheti majd.
     Azért örülök annak is, hogy  látom az árfolyam nyereségeket amiket még nem realizálok de ebből is látszik, hogy a stratégia amit csinálok   működőképes és hosszútávon eredményes lesz.
A múlthavi hírlevélből kimaradt a portfólióm új elemeinek bemutatása amiket még akciós áron tudtam beszerezni.
     MO (Aliria Group Inc)  ez a cég egy piacvezető cigaretta gyártó vállalat és nem olyan régen az E-cigaretta gyártásából is részesül mivel felvásárolta a Juul Labs egy részét amibe így 35%-os részesedést szerzett. A cég fontosabb márkái: Marlboro,  L&M,  Chesterfield....
45 $-os áron tudtam a vásárlást elkezdeni ami 6,4% kezdő osztalék értéket jelent ami kimondottan jónak mondható az átlag 3,5% - 4% hoz képest. Nagyon szép eredményeket ért el a cég és folyamatosan magas osztalék emeléseket láttam az utóbbi időben ami meggyőzött, ezért a vásárlás mellett döntöttem. Azért úgy gondolom fontos dolog szem előtt tartani a portfólió építésénél, hogy az egyes szektorok is diverzifikálva legyenek! Ha esetleg idővel a cigaretta gyártással vagy forgalmazással gondok akadnának akkor az ne befolyásolja annyira a portfólió értékét, vagy esetleg egy nagyobb osztalékvágásnál sem legyen nagyobb veszteségem.
    A másik új cég az SBUX  (Starbucks Corporation)  Gondolom ezt a céget nem kell bemutatnom, mert mindenki ismeri. Már  régóta figyeltem és a 67$ -os áron jó kezdő pozíciónak tartottam ezt a céget, a 2% kezdő osztalék érték alacsonynak tűnhet elsőre de ez a vállalat éves szinten 20% fölött szokta emelni az osztalékot ami idővel kompenzálj az alacsony kezdő osztalék értéket.
    PM (Philip Morris International Inc) pár hónapja még -20% os árfolyam veszteségem volt a (kedvenc) cégemnél. Úgy döntöttem szabályt szegek és beleveszek ebbe a cégbe (hogy miért is azt az előző hírlevelekből megtudhatod ott mindent leírtam már)  a 67$-os ár nagyon-nagyon jó volt mert 88$-ra csökkentettem az átlag bekerülési költségem!! A cikk írásakor az árfolyam már 87,15$ volt tehát a "nagy vesztességem" ami miatt egy percet sem aggódtam, már lassan  árfolyam nyereségbe csaphat át.(Időközben pedig bezsebelhettem az osztalékokat is)
   A végére hagytam a legjobb hírt ebben a hónapban ismét osztalék bevételi rekordot értem el ami 85,8$ lett. Így egyre közelebb kerültem a 100$-os bevételhez ami sok tekintetben mérföldkő lesz az életemben! Természetesen ez még csak a kezdet és egyre többet tudok majd profitálni a beérkező osztalékaimból.


                   Osztalékbevétel:               O :     3,09 $
                                                      MAIN:     3,31 $
                                                          GIS:     4,41 $
                                                              T:   23,46 $
                                                           VZ:     8,26 $
                                                    ABBV :     9,63 $
                                                         OHI:   31,68 $
                                                       LOW:     0,96 $
                                                     SBUX:     1,08 $




                   Vásárlásaim:            MO:   4 DB   45 $  DB(áron)
                                                SBUX:   3 DB  67 $   DB(áron)    
                                                     PM:   3 DB   69,6 $ DB(áron)

               Portfólió táblázat és Osztalékbevétel táblázatok frissítve.( Főoldalon megtalálod)





 Változások:

 A novemberi 76,9 $-os osztalékbevételem 85,9 $-ra emelkedett ezzel új bevételi rekordot értem el.

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Bevételeid közt látom az ABBV részvényt. Mi az oka hogy most nincs a vásárlásaid közt?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Az az oka, hogy MO-t és SBUX -ot részesítettem előnyben a vásárlás napján az adatok alapján. Ebben a hónapban már biztos az ABBV vásárlása és pár darab T is ha maradnak ezen az áron! Lesz egy új cég amit csak induló pozícióként vásárolok majd ez a következő hírlevelembe kerül majd be.

    VálaszTörlés

Népszerű bejegyzések