2024. augusztus 23., péntek

Az 50.000. $-os osztalékportfólió..../2024.08.23./

 

    2024.08.23.


    Egy számomra fontos szintet léptem át a portfólióm értékével, ez nem más mint az 50.000. $ amit már nagyon vártam. Így elmondhatom, hogy a hosszú távú  befektetési tervem 50%-át elértem és most a fő cél az lesz, hogy növelni tudjam még több osztalék visszaforgatással, illetve elérni a 75.000.$-os majd idővel a 100.000. $-os portfólió értéket.




Ez a kép fogadott ma piaczárás után...
(Az összes portfólióm 7 db TBSZ számlából áll)


      Már két hete éreztem, hogy végre esélyem van átlépni az 50.000. $-os szintet hiszen az S&P 500 hónapok óta emelkedésben volt (leszámítva az augusztus 5.-ét amit gyorsan és minimális veszteséggel átvészeltünk). Azért nem lesz felhőtlen az örömöm/örömünk de erről a szeptemberi cikkemben írok majd bővebben. Tény, hogy a mostani sikerhez az augusztusi vásárlásaim is nagymértékben hozzájárultak.


     Mivel nem tudom emelkedés vagy esés lesz a jövőben a tőzsdéken ezért most pár adatot megosztok hogyan néz ki most a portfólióm.... 





               Sok munka és erőfeszítés volt elérni ezt az osztalékportfóliót és egyre nehezebb dolgom van főként egy olyan piaci környezetben ahol most inkább a növekedési részvények szerepelnek jobban (2017-től sok dolgot megéltem az amerikai tőzsdén ezért biztos vagyok benne, hogy idővel az osztalékfizető részvények ismét jó alternatívát jelentenek majd a befektetőknek főként azoknak akik inkább ETF-be vagy növekedési részvényekbe fektetnek).





                                                                                          forrás: Digrin.com

     Igaz az idei évben volt pár osztalékvágás a portfóliómban (ilyen az amikor rossz részvények is bekerülnek a gépezetbe, ezeket még tartom tovább és igyekszem követni még ha nem is fizetnek megfelelő osztalékot) de a nem realizált árfolyamveszteségek ellenére is összejött az 50.000. $ és az éves osztalékkifizetésem is 2.300. $ körül alakul majd.





                                                                                             forrás: Digrin.com


 Számomra fontos a megfelelő diverzifikáció ezért tartok jelen pillanatban 46 céget a portfóliómban, ezek eloszlása a "portfolio" diagrammon jól látszik.



 


                                                                                      forrás: Digrin.com


    A másik fontos tényező a különböző szektorok: Pénzügyi, Egészségügyi, Ingatlan, Ipar, stb, illetve az ágazatok szerinti diverzifikáció és ezek egyenletes elosztása ez pedig időigényes és hosszú távú folyamat amit még nekem is javítani kell a jövőben (főként vásárlásokkal szeretném elérni nem eladásokkal).


      


                                                                                         forrás: Digrin.com


      A végére hagytam a nyereség/veszteség diagrammot ami szintén részletesen megmutat mindent a jó és a rossz döntéseket is.


     Ez a blogbejegyzés most csak egy összefoglaló volt arról amit 2017-től csinálok a saját befektetésemmel, akit érdekel részletesen hogyan jutottam el idáig annak ajánlom a régebbi bejegyzéseim olvasását mert az osztalék alapú befektetés még mindig jó választás lehet egy 25.000. 50.000. vagy 100.000. $-os vagyon eléréséhez.....









                                                                                   ...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések