2020. július 15., szerda

Wells Fargo & Company (WFC)




             

                                                                   Wells Fargo & Company

    A Wells Fargo & Company egy amerikai multinacionális pénzügyi szolgáltató cég, melynek székhelye a kaliforniai San Francisco-ban található. Ez a világ negyedik  legnagyobb bankja 2018-ban 8050 fiókja, 13.000. ATM-je volt, a vállalat 35 országban működött világszerte több mint  70 millió  ügyféllel.



   Történelem: 1852-ben Henry Wells és William G. Fargo az American Express két alapítója megalapították a Wells Fargo-t, hogy expressz és banki szolgáltatásokat nyújtsanak Kaliforniában. 1866-ban a "nagy konszolidáció" egyesítette a Wells Fargo-t a Holladay-t és az Overland Mail-t.
1872-ben Lloyd Tevis a transzkontinentális vasút feletti expressz szolgáltatás üzemeltetési jogának birtokosa megszerzi a társaság irányítását. 1095-ben a Wells Fargo elválasztotta a banki és az expressz szolgáltatás műveleteit, valamint a banki részleget  egyesítették a Nevada Nemzeti Bankkal. 1918-ban háborús intézkedéseként az Egyesült Államok Szövetségi Kormánya  államosította a bankot és létrehozta  az USA vasúti expressz ügynökséget. 1923-ban egyesülést hajtottak végre az Union Trust Company-val, hogy megalapítsák a Wells Fargo Bank American Trust Company-t.


1954-ben a nevet rövidítették Wells Fargo Bank-ra. 1969-ben megalakult a Wells Fargo & Company  részvénytársaság. 1988-ban megvásárolta a Banc of America üzletrészét. 1995-ben a Wells Fargo volt az első jelentős amerikai pénzügyi szolgáltató cég, amely internetes banki szolgáltatást kínált. 1998-ban megvásárolta a Norwest Corporationt, 2000-ben pedig az alaszkai Nemzeti Bankot. 2007-ben a bank megvásárolta a CIT egységet (pénzügyi holding és banki holding társaság). 2008-2012 között folytatta terjeszkedését további társaságokat vásárolt fel, Wyoming Egyesült Bancorporation-t a texasi Century Bancshares-t, a Wachovia Corporation-t és a Merlin Securities-t, illetve részesedést szerzett a The Rock Creek Group LP-ben . 2019-ben Tim Sloan vezérigazgató lemondott a részvényeiről és C. Allen Parker-t nevezik ki ideiglenes igazgatóvá, majd Charles Scharf-ot nevezik ki a cég új vezérigazgatójának.

   Közösségi banki szolgáltatások: Ez a szolgáltatás magába foglalja a regionális banki, a diverzifikált termékeket és a fogyasztói betétek csoportjait, valamint a Wells Fargo ügyfélkapcsolatait ( Telefonbank, Direct Access, a Nemzeti Üzleti Banki központ és hitelkártya ügyfélszolgálatot).
A Wells Fargo-nak mintegy 2.000. önálló jelzálogfiókja is van az ország egész területén, több mini fiókteleppel rendelkezik amelyek más épületekben helyezkednek el, amikben általában ATM szolgáltatásokat, illetve a Wells Fargo Walett an Android Pay és a Samsung Pay szolgáltatást lehet elérni. Nemzetközi műveletek: A bank különböző szolgáltatásai a világ minden részén elérhető mint például Honkongban, Londonban, Dubaiban, Szingapurban, Tokióban, Torontóban, továbbá több mint 3.000. alkalmazottat foglalkoztat Indiában és a Fülöp szigeteken.
 

                                                                                                                                                    ( Forrás: Wikipedia)






  Befektetési szempontból fontos adatok:






                                                                                       Árfolyam adatok 1990-től napjainkig.                                                                                                 (forrás:Seeking Alpha)






                                                                                       Kezdő osztalék hozam (Dividend Yield)                                                                                                                                                                                               (forrás: Seeking Alpha )






                                                        Egy részvényre jutó osztalék értéke (éves szinten dollárban értendő). A cég negyedévente fizeti az osztalékot és jellemzően szeptemberben emeli azt, a bevételi eredményeitől függően. 











Ebben a táblázatban azokat az adatokat írtam össze  amiket a vásárlásnál figyelni szoktam és ezek az adatok az összes cégbemutatómban  szerepelni fognak majd az elkövetkezendő időkben, így jobban össze lehet hasonlítani a portfóliómban szereplő cégeket.





...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések