2020. február 15., szombat

Johnson & Johnson (JNJ)





                                     Johnson & Johnson





   A Jonson & Jonson egy nagy amarikai multinacionális vállalatcsoport amely döntően gyógyszerek és egészségügyi termékek előállításával foglalkozik. Szerepel a Dow Jones Industrial Average-ben és a Fortune 500 lista vállalatai között. Székhelye a New Jersey állambeli New Brunswick.






     Történelem:  Robert Wood Johnson testvéreivel James Wood Johnson és Edward Mead Johnson  1885-ben társultak és közvetlenül felhasználható gyógyászati eszközöket hoztak forgalomba 1886-ban.  1887-1910 ig Robert Wood Johnson töltötte be az elnöki szerepet.
A cég főbb iparágai: Gyógyszergyártás, egészségügyi ellátás, szappangyártás, sampongyártás.
1886-ban A Jonson & Jonson gyártotta a világ első steril műtéti termékeit,beleértve az különféle pamutokat, gézeket.
1894-ben a kevésbé veszélyes szülés érdekében "születési készleteket" kezdtek árulni, ami steril orvosi eszközöket és részletes útmutatást tartalmazott a szülés és a szülés utáni  napokra az anyáknak és a babáknak. 1904-ben a hatékony babaápolási vonal bővítésére kiadták a Lister csecsemők számára készült egészségügyi pelenkát. 1931-től gyártották az Ortho-Gynol fogamzásgátló gélt ami receptre volt kapható, 1945-től pedig az első fogamzásgátló tablettát is a piacra dobták Ortho-Novum néven. Az 50-es években kifejlesztették a egyik első tamponmárkát a Medst. 1900-as években a Synol szappan ami antiszeptikus kézszappan volt amit a sebészek is használtak a műtéti eszközök fertőtlenítésére. 1914-ben az első világháború alatt az amerikai katonaság  a Johnson & Jonson steril termékek sorozatára támaszkodott.

1950-es években az oltások és az antibiotikumok használatát kezdte terjeszteni ekkor bővült ki a cég a gyógyszer készítmények területén.1961-ben a terjeszkedés folytatódott a Janseen Pharmaceutica megvásárlásával. Dr Paul Janssen által alapított kutatólaboratórium innovatív módszerei átalakították a gyógyszeripart amik sok új gyógyszer felfedezéséhez vezettek. 1971-ben  Fejlett diagnosztikai tesztrendszereket fejlesztett ki  a fertőző betegségek közül a HIV valamint a hepatitisz A,B és C szűrésére. Napjainkban a Janssen gyógyszergyárakon keresztül életmentő gyógyszereket dolgoz ki olyan betegségekre mint a TBC, HIV, Ebola, és a Zika.
 A cég különböző egyéb "alap" egészségügyi termékeket is árul például: Szájvizeket, babaápolási termékeket,sebtapaszokat,samponokat, szappanokat.
A "bőr" egészségügyi termékeit: törlőkendőket, testápolókat, öregedést gátló krémeket, napolajakat/krémeket,bőr hidratáló és tisztító szereket.
Végezetül néhány önálló termék: fájdalomcsillapítók, allergiát kiváltó tünetek enyhítésére használt szerek, gyermek gyógyszerek, hasmenésgátlók, megfázás és azok tüneteinek enyhítésére használt készítmények.
                                                                                                         
                         
                                                                                                                                                                                 ( forrás: Wikipedia )






      Befektetési szempontból fontos adatok:




  

                                                                                         Árfolyam adatok 1990-től napjainkig.                                                                                                 (forrás:Seeking Alpha)





                                                                                       Kezdő osztalék hozam (Dividend Yield)                                                                                                                                                                                               (forrás: Seeking Alpha )






                                Egy részvényre jutó osztalék értéke (éves szinten dollárban értendő).
A cég negyedévente fizeti az osztalékot és jellemzően júniusban emeli azt, a bevételi eredményeitől függően.






Ebben a táblázatban azokat az adatokat írtam össze  amiket a vásárlásnál figyelni szoktam és ezek az adatok az összes cégbemutatómban  szerepelni fognak majd az elkövetkezendő időkben, így jobban össze lehet hasonlítani a portfóliómban szereplő cégeket.




...

1 megjegyzés:

  1. Thanks for sharing this informative information about Levomenthol Powder Powder with us. It's very helpful. Keep it up!

    VálaszTörlés

Népszerű bejegyzések