2019. október 1., kedd

2019.10.01. Vásárlásaim



          2019.10.01.


       Elkezdődött az utolsó negyedév ami azt jelenti ,hogy lassan a következő évi vásárlásokat és célokat kell kitalálnom és azokra koncentrálni. Addig is lássuk mi történt ebben a hónapban.... egy nagy dilemma alakult ki a hónap elején ez pedig a 29. cég bekerülése a portfóliómba. Van egy REIT (Real Estate Investment Trust "ezek a cégek ingatlan hasznosításból szerzik a jövedelmüket") ami két évvel ezelőtt majdnem bekerült a portfóliómba sokan ajánlották 3-4% os kezdő osztalék érték mellett lehetett megvásárolni és akkoriban 6%-os emelést láthattunk a cégtől aztán jött a hír a 2,2%-os osztalékemelésről, ezt kevésnek tartottam ezért nem vásároltam meg a részvényt. (nem volt gond a céggel de a befektetési stratégiámba már nem fért bele azon az áron).  Ez a cég nem más mint az  SKT (Tanger Factory Outlet Centers, Inc.) miért döntöttem most mégis a vásárlás mellett? A válasz igen egyszerű (aki ismer az tudja, hogy nem vetem meg a REIT-eket) a részvény ára 40 $-ról 14 $-ra esett vissza ami így 10%-os kezdő osztalékot eredményez ezért kétszer is vásároltam a részvényből sajnos a második vásárlás már 15,2 $-on történt de még így is jó vétel volt. Akit érdekel az SKT története az október 15-én elolvashatja a következő cégbemutatásból.
   XOM (Exxon Mobil Corporation) két dolog miatt vásároltam a részvényből ez pedig a decemberi osztalék kifizetésem növelése, a negyedéves fizetésekből a  másik két hónapban már három számjegyű a kifizetés amit szeretnék egyenletesen növelni. Szimpatikus dolog, hogy a menedzsment tartja a 6%-os emelési ütemet és több fejlesztésről szóló hírt is lehet olvasni a céggel kapcsolatban."A megújuló energiaforrások előállítása nehéz és költséges feladat és ezek tárolása sem megoldott dolog" mondta ezt Darren Woods az XOM elnök/vezérigazgatója, ebből én arra következtetek, hogy még jó ideig fontos szerepet tölt be az olaj és gázkitermelés ami biztosítja a cég fejlődését a közeljövőben.
   MO (Altria Group Inc.) sajnos a cigarettagyártó cég bajban van, nem csak a közelmúltban kiadott cigaretta nikotinszintjének agresszív mérséklésére szólította fel az FDA (Az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügynöksége) hanem küzd a JUUL-(elektromos cigaretta) ellen ami nagy veszteséget okozhat az Altriának, mivel 35%-os részesedése van a JUUL Labs-ban. A 8%-os kezdő osztalék érték így megfontolandó ezért úgy döntöttem a portfólióm 5%-ig növelem  a készletet több lépcsőben.
   Zárásképpen szeretnék pár szót szólni az új olvasóimhoz (a visszajelzésekből ítélve egyre több emberhez jut el ez a befektetési forma) a "Vásárlásaim hírlevél" nem azt a célt szolgálja, hogy azokat a részvényeket kell vásárolni amikről írok hanem, hogy átadjam a gondolkodási módot ami alapján én vásárolok és ez hozzásegít az eredményes befektetéshez. Remélhetőleg aki megérti és tovább is tudja ezt fejleszteni annak annyira eredményes lesz az osztalék alapú befektetése mint az enyém vagy még jobb is. Mivel ebben a hónapban túlvásároltam magam ezért a következő hónap inkább a beérkezett osztalékok visszaforgatásáról szól majd.


   

                    Osztalékbevétel:   IBM:    8,1 $
                                                TGT:    6,60 $
                                                CVX:   3,57 $
                                               XOM:   4,35 $
                                                FLO:    3,61 $
                                              MAIN:   3,48 $
                                                      O:    3,17 $
                                                      D:    7,34 $
                                                 EAT:    8,36 $
                                            QCOM:    8,06$
                                                 PEP:    6,68 $
                                              MMM:   5,76 $



                    Vásárlásaim:       XOM:   2 DB   67,68 $  DB(áron)
                                                   MO:   3 DB    46,45 $  DB(áron)
                                                   SKT:   6 DB    13,85 $ DB (áron)
                                                   SKT:   14 DB    15,23  $ DB (áron)
                                                   MO:    2 DB   44,11 $ DB (áron)


                            Portfólió táblázat és Osztalékbevétel táblázatok frissítve.( Főoldalon megtalálod)






                                                                                             Változások:

 A júniusi 70,16 $-os osztalékbevételem 69,08 $-ra csökkent.
Ez azért történt mert MAIN Júniusban 4,25$ extra osztalékot fizetett amit remélem decemberben ismét megszavaznak majd.


                                                                                           Egy pici újítás....

  "bevételeim oszlopos elrendezésben diagram" ami leváltja pár hónap múlva az előző diagramot.  Azért cserélem le az előzőt  mert így jobban látható és összehasonlítható a bevételeim növekedése az évek múlásával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések