2019. szeptember 1., vasárnap

2019.09.01. Vásárlásaim





               2019.09.01.

  Aki olvasta az augusztusi hírlevelem annak nem árulok el nagy titkot azzal, hogy három számjegyű osztalékbevételt könyvelhettem el ebben a hónapban, a következő célom a 200 $-os bevétel amit minél hamarabb szeretnék elérni és dinamikusan fejleszteni tovább. Nyaralásom ideje alatt történt némi változás az S&P500 index-ben amely zuhanásba kezdett ezért jó lehetőséget adott egy-két nem tervezett vásárlásra.
   OXY  ( Occidental Petroleum Corporation) A részvény árfolyama folyamatosan esett ezért kétszer vásároltam, először a hónap elején  52 $-os áron ami számomra már így is kedvező vételt jelentett. A következő tranzakcióm 42 $-os szinten történt amit a beérkező osztalékokból finanszíroztam, a 7,46%-os kezdő osztalék érték mellett. Még két okból vásároltam, az első a részvény tartja az alulértékelt részvény kategóriát (aki most kezdi a saját portfóliója építését annak ajánlatos ezekkel a papírokkal kezdeni a vásárlást)   a második pedig, hogy októberben 1,3%-os osztalék emelést jelentett be a cég.
   ABBV ( Abbvie Inc.) Folytattam a felvásárlást mivel az ár itt is 5$-t csökkent az előző hónaphoz képest a 6,5% kezdő osztalék szintén megfelelő volt a portfólióm bővítéséhez. Ha nem lesz nagyobb árfolyamcsökkenés akkor most kivárnék a  további vásárlással mert  elértem a portfóliómon belüli ideális darabszámot.
    MO ( Altria Group Inc.) Örömmel értesültem, hogy a cég 5%-os osztalék emelést jelentett be ami a 7,2%-os kezdő osztalék értékhez viszonyítva nagyon jónak mondható és szintén alulértékelt részvénynek számít. Az árfolyam április óta csökkent a másik nagy dohánygyártóval a Phillip Morris International Inc.- el együtt viszont abból a részvényből már túlvásároltam magam, így maradt az MO bővítése. (Nem várt hír a cikkem írása után aug 27.-én PM megerősítette az Altriával az egyesülési tárgyalásokat. Erről és ennek hatásairól egy külön bejegyzésben írok majd ha az egyesülés megtörténik).
     Végezetül mivel két éve kezdtem a portfólióm építését szeretnék megosztani néhány részeredményt. Jelen pillanatban közel 400 DB részvénnyel rendelkezem, az átlagos kezdő osztalék értékem 4,83% és a portfólióm össz értéke 22.500.$ ebből az árfolyam nyereség kb 1.860.$  (az értékek folyamatosan változnak!)  Az éves osztalék bevételem augusztusban 1.070.$ ami szépen emelkedik tovább. 2017 decemberében: 68,3$  valamint 2018 decemberében pedig 633,4$ volt. A befektetett összeget 28 cég között osztottam el, amit még néhány új céggel szeretnék bővíteni a közeljövőben. Hónapról -hónapra vásárolok és mindig az éppen legjobb vételeket keresem a befektetési stratégiámnak megfelelően. Fontos, hogy a beérkező osztalékokat egyből új részvények vásárlására költöm a még hatékonyabb növekedés érdekében.




                 Osztalékbevétel:           O :     3,17 $
                                                       MAIN:     3,48 $
                                                           GIS:     4,41 $
                                                               T:    27,03 $
                                                            VZ:     8,45 $
                                                     ABBV :    22,47 $
                                                          OHI:    31,68 $
                                                        LOW:      1,10 $
                                                      SBUX:      1,08 $



                  Vásárlásaim:          MO:      3 DB     46,32 $  DB(áron) 
                                                   ABBV:      3  DB    64,6 $  DB(áron)
                                                     OXY:     3  DB    52,07  $  DB(áron)
                                                     OXY:     2  DB    42,08  $  DB(áron)   #


             Portfólió táblázat és Osztalékbevétel táblázatok frissítve.( Főoldalon megtalálod)






                                                               Változások:
 A májusi 94,2 $-os osztalékbevételem 102,8 $-ra emelkedett ezzel új bevételi rekordot értem el.

2 megjegyzés:

Népszerű bejegyzések