2019. augusztus 1., csütörtök

2019.08.01. Vásárlásaim






                     2019.08.01.



    Ebben a hónapban történelmi pillanatokat élhettünk át, az SP500 index 3000 pont fölé emelkedett. Sajnálatos módon ez azt jelenti, hogy az osztalékbefektetők nem tudják hatékonyan fejleszteni a portfóliójukat. (viszont örülhetnek a 30-40 vagy magasabb árfolyam nyereségnek, de még véletlenül sem adnak el ezekből a részvényekből).  Két lehetőség marad, az első kivárni és felhalmozni a szabad tőkét a következő nagyobb zuhanásig, illetve olyan cégeket keresni a portfólióba amikből kisebb induló pozíciókat lehet felvenni majd ezeket bővíteni  idővel (nálam ez a stratégia is működőképesnek bizonyult ezért a következő hónapokat újabb célpontok keresésével igyekszem tölteni). A második lehetőség azokból az akciós részvényekből vásárolni amik még nem érték el a portfólión belüli 10 %-os kitettséget és megfelelnek a saját vásárlási szabályrendszeremnek.
    Ezért esett a választásom az  ABBV  ( Abbvie Inc.)-re, az árfolyam zuhan tovább így most 70 $ alatt vásárolható ami 6,3% kezdő osztalékbevételt eredményez. A hírek szerint Abbvie megvásárolja az Allergan-t. (a cég nem a növekedésről és a fejlődésről ismert az utóbbi időkben ezért ABBV vezetőinek új kihívásokkal kell szembenézniük a jövőben). Így már érthető, hogy több befektető  elad, vagy inkább kivár és keresi a megfelelő pillanatot a vásárlásra. Szeretnék még egyszer-kétszer  vásárolni ezen az áron vagy olcsóbban, utána már csak alkalmanként például osztalék visszaforgatáskor.
   3M Company  (MMM) ez a cég május végétől vált igazán jó célpontá, a 3% -os kezdő osztalék nagyon magasnak számít hiszen 2011-ben és 2016-ban volt hasonló értéken a részvény. A júniusi 160 $-os mélyponthoz viszonyítva az árfolyam szépen elindult felfelé, ha tartani tudja ezt az emelkedést (kisebb nagyobb megtorpanásokkal) akkor átlépheti az "alulértékelt részvény kategóriát" ami várakozásra adhat okot a vásárlással kapcsolatban.
    Végezetül most már biztos a három számjegyű osztalékbevétel amit a következő hónapban végre elérhetek. Jó érzés visszagondolni a 2017 szeptemberi 9,5 $-ra  és az októberi 11,1 $ -ra amiket akkor kaptam  még csak öt céggel a portfóliómban. Nem az a célom, hogy ismét megtízszerezzem a bevételem a következő évre hanem az, hogy folytatni tudjam a minőségi osztalék fizető részvények vásárlását a saját szabályaim szerint és növelni tudjam a portfólióm értékét még hosszú éveken keresztül.


                 Osztalékbevétel:           O:   3,16 $
                                                     MAIN:   3,4 $
                                                        OXY:   12,48 $
                                                          PM:  29,64 $
                                                       CAH:    9,6 $
                                                          KO:    8 $
                                                        VTR:    2,37 $
                                                       WPC:    7,22 $
                                                        MO:     8,8 $
                                                    CSCO:     1,4 $
                                                       ITW:      2 $


                       Vásárlásaim:       ABBV:     3 DB  69,83 $  DB(áron)
                                                       MMM:      1 DB   171,6 $  DB(áron)


               Portfólió táblázat és Osztalékbevétel táblázatok frissítve.( Főoldalon megtalálod)







                                                                            Változások:


 Az áprilisi  80,9 $-os osztalékbevételem 88 $-ra emelkedett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések