2019. április 14., vasárnap

Abbvie Inc. ( ABBV)




                                                                                Abbvie Inc.


   Abbvie egy 2013-ban alakult amerikai biotechnológiai cég.

  Története: 2011 októberében az Abbott Laboratories bejelentette, hogy két vállalkozássá válik szét.
Az "új" Abbott Laboratories sok termékre szakosodott beleértve az orvostechnikai eszközöket, a diagnosztikai berendezéseket és a táplálkozási termékeket, míg az Abbvie kutatóalapú gyógyszergyártóként működik tovább.
 Az elkülönítés 2013 január 1-én lépett hatályba. Miles White, az akkori vezérigazgató szerint a felosztás célja az volt, hogy a két vállalkozást külön lehessen értékelni és ezzel a befektetők két alapvetően eltérő befektetési lehetőség közül választhassanak.
  2015-óta a vállalat több mint 28.000. alkalmazottat foglalkoztatott világszerte és több mint 170 országban szállított a termékeiből magánszemélyek számára. 2014-ben Abbvie és az Infinity Pharmacuticals bejelentette, hogy globális együttműködésben léptek fel a duvelisib, az Infinity PI3K inhibitorának kifejlesztésében és forgalmazásában a rákos betegek kezelésére. Ugyanezen a napon az Abbvie és a Calico bejelentették, hogy olyan K+F együttműködést kötöttek, melynek célja, hogy felfedezze fejlessze és forgalmazza az új terápiákat az idős  betegségben szenvedő betegeknek, beleértve a neurodegenerációt és a rákot. 2015 márciusában az Abbvie bejelentette, hogy egyetért a Pharmacyclics onkológiai cég megvásárlásával és a vérrák kezelésével. A nevét megtartva működik tovább Abbvie leányvállalataként Californiában, az akvizíció 21 milliárd dollár értékű volt és 2015 májusában ért véget. 2016-ban a Stemcentrx-et  9,8 milliárd dollárért vásárolta meg.


    Együttműködések: 2016-ban a Synlogiccal  többéves  K+F együttműködést jelentett be. Az együttműködés részeként az Abbvie világszerte jogosult a gyulladásos bélbetegségek kezelésére szolgáló probiotikus alapú technológiára és a kutatócsoportok a Crohn betegségre és a fekélyes vastagbélgyulladásra öszpontosítanak. 2016 áprilisában a vállalat együttműködött a Chicagói Egyetemmel, hogy tanulmányozza az onkológia számos területét: mell, tüdő, prosztata, vastagbél és hematológiai rákot. Ugyan ebben a hónapban a vállalat bejelentette, hogy az Argenx előzetes klinikai immunterápiáját az ARGX-115-t fogja kereskedelmi forgalomba hozni.

                                                                                                                              (  forrás: Wikipédia)



   Továbbá: Világszerte 71 millió ember hepatitis C-vel  (HCV) fertőzött folyamatos elkötelezettségük a vírussal együtt élő emberek segítése a betegségük alatt. A hepatitis C hatással van a májra, az egészséges szövetet megtámadja ami a sejtek rendellenes működéséhez vezet. Ez olyan mérgező anyagok felhalmozásához vezethet amelyeket általában az egészséges májsejtek tisztítanak. Ha a máj túl károsodott  az a továbbiakban nem tudja elvégezni a szokásos funkcióit. A legtöbb ember számára gyógyítható a betegség ha időben észreveszik és megkezdik a kezelést.
  Sajnos az ilyen betegségek még sokáig jelen lesznek az emberek életében ezért is gondolom, hogy ez a cég is hosszútávon fejlődni fog  és még több szép eredményt tud majd felmutatni a jövőben.






  Befektetési szempontból fontos adatok:


                                  




                                           

                                                  Árfolyam adatok 1990-től napjainkig.  
 (forrás:Seeking Alpha)




Kezdő osztalék hozam (Dividend Yield)  
 (forrás: Seeking Alpha)






Egy részvényre jutó osztalék értéke (éves szinten dollárban értendő).
A cég negyedévente fizeti az osztalékot és jellemzően februárban emeli azt, a bevételi eredményeitől függően.






Ebben a táblázatban azokat az adatokat írtam össze  amiket a vásárlásnál figyelni szoktam és ezek az adatok az összes cégbemutatómban szerepelni fognak majd az elkövetkezendő időkben, így jobban össze lehet hasonlítani a portfóliómban szereplő cégeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések