2020. június 15., hétfő

Verizon Communications Inc. (VZ)






                                           Verizon Communications Inc.


   A Verizon Communications Inc egy amerikai multinacionális távközlési vállalat, székhelye New York City, Midtown, Manhattan. Az Egyesült Államok legnagyobb helyi telefonszolgáltatója 40 államban 63 millió telefonvonalat üzemeltet, továbbá 25 millió mobiltelefon ügyféllel rendelkezik.

    Történelem: A Bell Atlantic Corporation-t 1984-ben a "Bell" rendszer felbomlásakor alapították a regionálisan működő vállalat több részre volt felosztva:

    - The Bell Telephone Company of Pennsylvania
    - New Jersey Bell
    -Diamond State Telephone
    -C&P Telephone


   1996-ban az elnök vezérigazgató és az elnök , Raymond W. Smith megszavazták a Bell Atlantic és a NYNEX egyesülését. A vállalat Philadelphiából New York Citybe költözött. 2000-ben a Bell Atlantic megváltoztatta a nevét Verizon Communications-ra amikor egyesültek a GTE társasággal , amit a Federal Communications Comission hagyott jóvá. 2002 ben indították el a 3G-s szolgáltatást, amely megduplázta az akkori internet-sebességét 144 kb/s-ra. Verizon helyi, távolsági és mobil hívásokat, valamint internetes szolgáltatásokat használt az adatátvitelhez.

2005-ben a cég felvásárolta a Fios -TV-t ami 2006-ra már nyolc államban volt elérhető több mint 350 csatornát kínálva köztük 20 nagyfelbontású televiziós csatornát, valamint igény szerint videófilmeket.  2005-ben felvásárolta az MCI-t, az akvizíciónak köszönhetően a cég hozzáférést kapott az MCI egymillió vállalati ügyfeléhez ennek eredményeként jött létre a Verizon Business új részlege amely a társaság üzleti és kormányzati ügyfeleit szolgálta ki. 2007-ben megnyitották a hálózataikat a harmadik féltől származó alkalmazások és eszközök számára (többnyire mobil alkalmazásoknak). 2008-ban elkezdték bevezetni a 4G-t, majd 2010-ben 38 piacon mutatták be a 4G LTE hálózatot.

2012-ben a vezeték nélküli üzletág fejlesztése érdekében és új területekre való kiterjesztésének részeként a vállalat felvásárolta a Hughes Telematics-t ami vezeték nélküli funkciókat gyárt személygépjárművek számára. 2013-ban megvásárolták a Vodafone tulajdonában lévő Verizone Wireless 45%-os részesedését 130 milliárd dollárért így Verizon lett a kizárólagos tulajdonosa a leányvállalatnak. 2015-ben elindították a HUM szolgáltatást és eszközt, amely járműdiagnosztikai és megfigyelő eszközöket kínál járművekhez.2016-ban megszerezték a Social Radar szoftvert, ennek a technológiáját integrálták a MapQvest-hez. 2017-ben partnerségbe lépett az Alley-vel és számos közösségi irodahelységet fejlesztettek  " Ally powered by Verizon" néven. Ebben az évben felvásárolták a Yahoo-t 4,48 milliárd dollár értékben. 2019-ben bevezették az 5G mobilhálózatot,ami az év végére 30 városban volt aktív. Más amerikai hordozókkal ellentétben a Verizon csak milliméteres hullám spektrumokat használ az 5G-s hálózataihoz.
2020-ban bejelentették, hogy megvásárolják a Blue Jeans-t amivel a kommunikációs kínálatát szeretné bővíteni.

                                                                                                                                                             ( forrás: Wikipedia )










      Befektetési szempontból fontos adatok:




                                                                                       Árfolyam adatok 1990-től napjainkig.                                                                                                 (forrás:Seeking Alpha)





                                                                                       Kezdő osztalék hozam (Dividend Yield)                                                                                                                                                                                               (forrás: Seeking Alpha )





                                                        Egy részvényre jutó osztalék értéke (éves szinten dollárban értendő). A cég negyedévente fizeti az osztalékot és jellemzően novemberben emeli azt, a bevételi eredményeitől függően. 











Ebben a táblázatban azokat az adatokat írtam össze  amiket a vásárlásnál figyelni szoktam és ezek az adatok az összes cégbemutatómban  szerepelni fognak majd az elkövetkezendő időkben, így jobban össze lehet hasonlítani a portfóliómban szereplő cégeket.





...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések