2017. december 1., péntek

2017.12.01. Vásárlásaim



   2017.12.01.


         A decemberi vásárlást most elhalasztom mivel elértem a 2017-es évre kitűzött célokat.
A szabad tőkémet januárban fogom elkölteni,terveim szerint négy új cég részvényeit fogom megvásárolni.

        Ezentúl minden hónap első napján fogom frissíteni a blogomat.

Nagyon várom a decembert mert több cég is  osztalékot fizet majd. Osztalékaimat 100% -ban visszaforgatom a portfólió növekedése érdekében.(Ez kb 5 év, ezután már nem a teljes összeget forgatom vissza hanem csak egy bizonyos részét.)



   Vásárlásaim:   EAT: 5 DB    35,8 $  (DB) áron





...

6 megjegyzés:

  1. Tetszik ez az ötlet, hogy így megosztod a célodat és az ahhoz vezető lépéseket. Mivel pár éve én is belekezdtem hasonlóba (bár én csak a béten, meg befektetési alapokban mozgolódom és néha kereskedek is), ezért érdekelne, hogy:
    1. Miért pont az amerikai részvénypiacot céloztad meg?
    2. Melyik brókercégen keresztül vásárolsz?
    3. Az osztalékhozamon kívül más szempontokat is figyelembe veszel (elemzések, az adott szektor kilátásai, stb.)?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      1.Azért az amerikai részvénypiac mert több lehetőség van a vásárlásra ( Diverzifikáció miatt) mert ez is az egyik szempont a portfólió építésemnél.
      2. KBC Equitas azért választottam őket mert egyszerű a vásárlás,jól kezelhető és átlátható a weboldal, megfelel a brókerdíj: 6.99 USD/vásárlás is.
      3. Igen folyamatosan csinálom az elemzéseket amiket nézek Aktuális ár, P/E arány,
      Dividend %,Dividend,EPS.

      Törlés
    2. Köszi, ezzel most elgondolkodtattál, hogy én is nyissak abba az irányba. Egyébként épp a diverzifikáció miatt talán érdemes elgondolkodni a magyar tőzsdén is. Ott is vannak osztalék szempontjából meggondolandó lehetőségek (pl. Állami nyomda, Telekom, Zwack).

      Törlés
    3. Igen lehet itthon is kereskedni és osztalékot építeni erre is jó a KBC, azt nem tudom,hogy mennyi a bróker díj vásárláskor de gondolom nem több mint a 6,9 dolláros költség.

      Törlés
    4. Nekem a Raiffeisennél és a K&H-nál van értékpapírszámlám, utóbbinál TBSZ-em is. Talán a K&H az olcsóbb, ott befektetési alapokba asszem 250 Ft-os díjtól lehet befektetni, viszont a részvényeknél - a vásárlás összegétől függően - több ezer forintos költség is adódhat.

      Törlés
    5. Érdemes számlanyitás elött infót szerezni a brókercégekről. ami még fontos az a BEVA ( Befektető védelmi alap) garancia. ez részvényeknél 5 millió ft!!!!

      Törlés

Népszerű bejegyzések