2021. július 17., szombat

Digrin portfóliókezelő bemutatása (saját portfólió adataimmal)....

2021.07.17.


                                                          Digrin portfóliókezelő bemutatása 

     

        Pár nappal ezelőtt posztoltam egy lehetőségről, hogy megismerheted a Digrin portfóliókezelőjét, sokan írtatok és kértétek mutassam be részletesen az oldalt vagy csak egy-egy kérdést kaptam, hogy mit hol találtok. Ezért  úgy döntöttem írok egy rövid bemutatót amit sokak örömére az én adataimmal csináltam tehát most beleláthattok a "színfalak mögé" is mert sok dolgot nem tudok bemutatni amikor a havi vásárlásaim hírleveleket írom. Vágjunk is bele....
 
     Ha a Portfolio fület megnyitod legördül az eddig ebbe a táblázatba beírt részvényvásárlások adata (jobb felső sarokban az Add Transaction fülön keresztül új részvényeket tudsz hozzáadni vásárlás után a szokásos adatokkal Ticker, ár, darabszám, dátum). A Portfolio Value  már sok olvasóm számára ismerős lehet a hírlevelek kezdőképénél előszeretettel használom ezt az oszlopos diagramot.






A diagram alatt a cégeket találjuk több fontos adattal (darabszám, ár, osztalék, stb..) Ha a Ticker-re kattintunk megnyílik a vásárlás fül részletesen (itt szerkeszthető a már beírt adat ha véletlenül rosszul adtuk meg) a kis ceruzára kattintva az eddig kifizetett osztalékok dátumait tudjuk nyomon követni.







         Dividend Calendar az egyik kedvenc részem, itt minden cég kifizetett osztalékát látod a megvásárolt részvényeid alapján (sokkal átláthatóbb a bevétel hónapról hónapra) továbbá az Ex-date és a Paydate is itt található ami automatikusan frissül, valamint a közeljövőben várható osztalékbevételeket is nyomon követhetjük (emeléseket is beleszámolja a program!!!)





 A lap alján pedig a közeljövőben aktuális Ex-date-ek is itt találhatóak meg.








   Paid Dividends itt az eddig kifizetett osztalékokat látjuk a portfólióra vetítve negyedéves illetve havi lebontásban (ezeket az adatokat én nem használom mert az eladott részvények miatt nem teljesen pontos adatokat mutat). Azért a fejlődést érdemes követni! Ezért szeretem ezt a befektetési formát.








  Diversification ez a másik kedvencem a Digrin-ben, minden fontos adatot mutat a portfólióról... a részvény kitettséget körcikkre bontva láthatjuk (százalékosan kifejezve a cégek Tickerét mutatja ha rámegyünk arra a szeletre ami érdekel minket)




A cégeket külön mutatja a portfólión belül bekerülési áron és jelenlegi piaci áron is.


 

 




Ezt ágazatokra bontva is mutatja...




valamint ipari szegmensekre is lebontja, ezek inkább csak azt mutatják meg mennyire eredményes a befektetésünk ebben a pillanatban.





  
      Transactions az összes vásárlási adatot követhetjük dátum szerint amit oszlopos formában is láthatunk a lap tetején (hátrány lehet, hogy az esetleges eladásokat vásárlásokat nem lehet külön kezelni tehát egy nagyobb portfólió átrendezés után azokat újabb befektetési összegként kezeli a diagram).






     Performance  a portfólióm teljesítményét tudom összehasonlítani az S&P500 értékével (aki szeretné tudni, hogy felül tudja teljesíteni az indexet vagy nem annak érdekes lehet nézegetni én ez nem használom mert semmi köze a stratégiámhoz).





     Portfolio Statistics az árfolyamnyereséget mutatja havi lebontásban visszamenőleg is lekérhetők az adatok ha előfizetsz a szolgáltatásra (nálam ez szintén felesleges adat mert ez sem befolyásolja a befektetés menetét).





      Heatmap a portfólióban szereplő részvények teljesítményét mutatja meg egy hónapon belül.






        Ex-Dividends ezt a fület legördítve az adott napra vonatkozó cégek osztalék kifizetéseit látjuk (az adatbázisban szereplő összes cég benne van), hasznos lehet akkor is ha új cégeket keresünk a portfóliónkba és az induló osztalékhozam alapján kezdjük a szűrést.






      Stock Lists talán a legérdekesebb része a Digrin-nek  mert minden egy helyen található ami a befektetéshez kell...   Dave Fich lista  (elengedhetetlen egy kezdő befektető számára aki stabil osztalékfizető cégeket keres a portfóliójába érdemes a "Champions" részlegből választani ilyenkor).




Szektoronként is tudunk keresni cégeket (haladó befektetőknek ajánlott) illetve Iparágakra is kereshetünk. Ebben a szekcióban található a felfüggesztett osztalékok listája is érdemes lehet ezt is átfutni időnként (sajnos egy évvel ezelőtt én is belefutottam ilyen cégekbe ezeket mára eladtam és a realizált árfolyamveszteségből vásárolt részvényekből nyereséges cégekbe fektettem egy-egy cég 40-50%-os nem realizált árfolyamnyereséget hozott és természetesen az osztalékbevételeket is élveztem az elmúlt egy év során, sokat tanultam ebből az időszakból).

    Van még pár dolog ami kimaradt a bemutatásból viszont úgy gondolom, hogy aki megnézi vagy előfizet  az oldalra az nem bánja meg és ezután rendszeresen használja majd ezt a portfóliókezelőt. A linken keresztül  https://www.digrin.com?fp_ref=mfq7y  közvetlen elérhető az oldal valamint a blog oldalsávjában is elhelyeztem így a későbbiekben is akár mikor elérhető lesz. Aki a linken keresztül regisztrál a fizetős részre annak külön megköszönném mert ezzel is támogatja a további hasonló hasznos cikkek írását. Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban keress bátran. Remélem tetszett ez a blogbejegyzés és  még eredményesebb  leszel ha használod az oldalt.







                                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések